Eurofleurs 2017

European Championship for Young Florists
17 & 18 september 2017, Sint-Truiden

Locaties

1. Minderbroederssite (wedstrijdlocatie)

Het volledige complex, inclusief de indrukwekkende sobere barokke kerk en het museum DE MINDERE, is gebouwd rond twee binnenplaatsen met een 17de-eeuwse kern. In het kloosterpand en de ommuurde tuin kunnen de paters zich terugtrekken. In de tuin vind je restanten van de middeleeuwse stadsomwalling.
 
Museum DE MINDERE neemt je mee op een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven van Franciscus van Assisi en zijn volgelingen, de minderbroeders. Laat je meeslepen en ontdek naast de bloemstukken ook waardevolle kunstwerken en boeiende verhalen. 

Minderbroederssite ingang via museum DE MINDERE en Minderbroederskerk met kloostergang 

Capucienessenstraat 1, Sint-Truiden

2. Sint-Maartenkerk

Opvallend bouwwerk met een 16de-eeuwse renaissancetoren en laatgotische elementen. De kerk is een neoromaanse reconstructie van 1887, naar een ontwerp van architect Serrure.

Stapelstraat, Sint-Truiden

3. Sint-Gangulfuskerk

Het oudste en mooiste kerkje van Sint‐Truiden en is een schoolvoorbeeld van romaanse bouwkunst uit de 11de eeuw, gebouwd door abt Adelardus II (1055‐1082).

Diesterstraat, Sint-Truiden

4. Klaarchitectuur, kapel De Waterhond

De beschermde 16de‐eeuwse kapel De Waterhond onderging een grondige renovatie en combineert nu het oude karakter van het oorspronkelijke gebouw met de moderne toevoegingen van architect Gregory Nijs.

Breendonkstraat 41, Sint‐Truiden

5. Toerisme, oud stadhuis

Het gerenoveerd stadhuis, de eye‐catcher in het midden van de markt, is zeker een bezoekje waard. Samen met de vernieuwde Grote Markt komt dit gebouw mooi tot zijn recht. In het stadhuis vind je ook Toerisme waar je terecht kan voor alle toeristische info over Sint‐Truiden en omstreken.

Grote Markt, Sint‐Truiden

Wil je graag alle locaties met een gids ontdekken (15+ pers.)?

Aanvragen via info@kufb.be.

 

Sint‐Truiden, hoofdstad van Haspengouw

Alle toeristische informatie over Sint‐Truiden vind je hier.

Sint-Truiden by lights
>

TIP: Sint-Truiden by Lights

Op zondag 17 en maandag 18 september kan je vanaf zonsondergang de lichtklinkers volgen langs verlichte historische gebouwen in de 6de monumentenstad van Vlaanderen.